Na overlijden

Als iemand overlijdt hoeft u niet meteen alles te regelen. Neem eerst wat tijd voor u zelf.

Bel als eerste de huisarts. Hij of zij stelt het overlijden vast en maakt een verklaring van overlijden. Overlijdt iemand in het ziekenhuis of verzorgingshuis dan wordt dit daar voor u geregeld.

Vervolgens neemt u contact op met onze uitvaartvereniging via het centrale meldnummer overlijden 0513 –  41 98 86 (dit centrale meldnummer is uitsluitend bestemd voor het melden van een overlijden).

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

U maakt een afspraak met één van onze uitvaartleiders. Hij of zij komt naar u toe om uw wensen te bespreken en een aantal organisatorische zaken in gang te zetten. Uw ingevuld codicil/wensenformulier is van essentiёel belang. De overledene kan thuis worden opgebaard, maar dit kan ook in het Uitvaartcentrum Westermeer te Joure. Eén en ander geheel naar uw wensen.

Nazorg

Na alle drukte van de uitvaart breekt er een tijd aan van stilte. Het leven gaat verder maar vaak is het moeilijk de draad weer op te pakken. Onze uitvaartverzorgers weten uit ervaring hoe mensen daar vaak mee worstelen.

U kunt in deze situatie een beroep doen op onze vereniging. Wij kunnen u verwijzen naar professionele hulpverleningsinstanties en/of kerkelijke instanties.